Rutger PrentOprichter en mede-eigenaar

Wie is Rutger Prent?

Rutger is oprichter en mede-eigenaar van GoFastForward. In de afgelopen tien jaar hielp hij meer dan 200 bedrijven groeien. Als mentor en trainer heeft hij oog voor hard en zacht, strategie en cultuur, de onderneming én de ondernemer. Rutger rook al tijdens zijn studie, waar hij als niet wiskundige toch wiskunde-les gaf, aan het bestaan als coach en mentor. Later werkte hij als consultant bij Boer & Croon en Meyer Monitor. Daar werkte hij voor bedrijven en organisaties in uiteenlopende sectoren.

Rutger is sinds 2013 als Rockefeller Habits coach verbonden aan Gazelles International Coaches.

Waarom is groei belangrijk volgens jou?

“Om te beginnen kan groei voor iedereen iets anders betekenen. Omzetgroei, winstgroei en een betere cashflow zijn veel voorkomende drijfveren, maar het kan ook zijn dat je als ondernemer meer goede mensen aan je wilt verbinden. Of groeien door meer tijd vrij te maken voor zaken die voor jou belangrijk zijn. De concurrentie altijd een stap voor zijn. Van jouw klanten enthousiaste ambassadeurs en fans maken. Jezelf blijven uitdagen, waarde opbouwen, een gave bedrijfscultuur neerzetten, potentieel benutten, noem maar op. Wil je dit of iets wat hierop lijkt? Dan is groei voor jou dus belangrijk. Doorgroeien naar de volgende fase als ondernemer en als bedrijf is wat groei-ondernemers drijft.”

Wat is jouw gouden tip voor collega ondernemers?

“Groeien is veel meer dan alleen maar méér, méér, méér. Daarom is mijn gouden tip voor collega groei-ondernemers om zoveel mogelijk focus te hebben op datgene wat al goed is. Daar ligt de meeste kans om great te worden. Dus evalueer niet alleen wanneer iets in de soep is gelopen, maar evalueer en leer van wat al goed gaat. Of het nu om medewerkers, klanten, producten, diensten, partners, of jouw eigen activiteiten gaat, dat maakt niet. Kijk naar de grootste uitdagingen die het goede belemmeren om door te groeien naar great en werk aan het wegnemen van die belemmeringen.”

Waar wil je collega ondernemers voor behoeden?

“Groeien en ondernemen mag uiteindelijk geen ballast worden. Dat is namelijk helemaal niet nodig. Natuurlijk, groeien en opschalen gaan niet vanzelf en er moeten problemen en uitdagingen worden opgelost. Maar als het problemen en uitdagingen zijn die juist voortkomen uit groei, dan zijn dat toch de problemen die je eerder wenste te hebben. Doe het stapje voor stapje. Met andere woorden: travel light. Weet waar je naar toe gaat, met wie en voor wie en kies de uitrusting die jou het beste past. De rest is ondergeschikt.”

Waar ben je naar op zoek?

David Sluis