Martijn van RossumMede-eigenaar Studelta & Walt Wonder Schmidt

Wie is Martijn van Rossum?

Ik ben inspirerend, empathisch en authentiek. Ik ga heel goed op succes. En ik wil impact maken. Dat wil zeggen écht impact hebben op de maatschappij. Om vastlopende systemen van maatschappelijk betrokken organisaties vlot te trekken en te transformeren naar eigentijdse organisaties. Essentieel daarbij is goed werkgeverschap, daarom ben ik spreker en trainer over “goed werkgeverschap en de jongste generaties werkenden”. Met mijn bedrijven Studelta, Walt Wonder Schmidt en Horen, Zien & Handelen help ik organisaties om die doelen te bereiken.

Met mijn kennis van de jongste generaties werkenden daag ik werkgevers uit om na te denken over de toekomst van organisaties. Ik ben ervan overtuigd dat je veerkrachtige en duurzame organisaties creëert door de kracht van elke generatie optimaal te benutten.

Waarom is groei belangrijk volgens jou?

Groei houdt een bedrijf gezond. Kijk maar naar de natuur. Dat geldt dus ook voor jouw bedrijf, jouw mensen en natuurlijk jezelf. Groei is helaas niet liniair, en nog grilliger dan de seizoenen. Soms moet je zelfs even goed snoeien om weer te kunnen groeien én bloeien.

Wat is jouw gouden tip voor collega ondernemers?

Maak jouw cultuur expliciet en breng het tot leven! Dus zorg ervoor dat je mensen aan je verbindt op basis van de match tussen hun drijfveren en jouw cultuur. En bedenk kleine interventies om de cultuur te laten leven.

Waar wil je collega ondernemers voor behoeden?

Te lang vasthouden aan verantwoordelijkheden die je aan andere mensen moet overlaten. Waar ben je echt verantwoordelijk voor? Waar moet je verantwoordelijkheid voor nemen en wat wil je liever als verantwoordelijkheid hebben. Een simpele tool – bijvoorbeeld PMOI – is een goede manier om dit scherp te houden voor jezelf.

Waar ben je naar op zoek?

Marco Aarnink