Maarten van MontfoortCoach

Maarten is eind jaren negentig afgestudeerd aan de Haarlem Business School. Direct na zijn afstuderen belandt hij bij toeval in de ICT sector. Na diverse sales en marketing functies bij British Telecom (Syntegra) in Nederland en Engeland besluit hij in 2004 om ondernemer te worden. In 2004 richt hij – samen met drie oud-collega’s – Agile Software op, een reseller van softwarelicenties. In minder dan 10 jaar tijd weet hij samen met zijn compagnons de onderneming uit te bouwen tot 50 medewerkers en jaaromzet van 100 miljoen euro. In die jaren nemen ze ook Software Asset Management specialist InfraControl over en verkrijgen ze – met wisselend succes – deelnemingen in complementaire ICT-bedrijven. Vanuit zijn rol als Algemeen Directeur houdt hij zich vooral bezig met de organisatie, strategie en financiën. Ook na de succesvolle overname van Agile Software en InfraControl door COMPAREX Nederland BV in maart 2013 blijft hij zeer nauw betrokken bij de mensen en organisatie. Als directielid neemt hij de verantwoordelijk voor alle services en business development. Tevens is hij als CFO financieel eindverantwoordelijk voor de Benelux regio.

Waarom is groei belangrijk, volgens jou?

“Stilstaan is achteruitgang. Alleen met voldoende ambitie en drive kun je de concurrentie voorblijven, nieuwe markten aanboren en uitdagingen aangaan.”

Wat is jouw gouden tip voor collega ondernemers?

“Alles draait om focus. Laat je niet afleiden door randzaken maar richt je uitsluitend op datgene wat belangrijk is voor jouw bedrijf én wat je leuk vindt. Je kunt uiteindelijk maar in één ding tegelijk echt heel erg goed zijn.”

Waar wil je collega ondernemers voor behoeden?

“Niet focussen. Dat heeft mij een hoop geld gekost. Verder ben ik van mening dat het heel belangrijk is dat je je als ondernemer goed verdiept in de financiële positie van je bedrijf. Als je de administratie niet leuk vindt of niet begrijpt, zorg dan dat je een goed iemand aanneemt die dit voor je kan doen. Ik heb teveel ondernemers kopje onder zien gaan omdat ze te weinig aandacht hiervoor hadden.”

CONTACT

Vragen over groeien, je onderneming of ons programma? Neem gerust contact met ons op, dan bellen we je terug.

Not readable? Change text. captcha txt

Waar ben je naar op zoek?