Maarten van Montfoortmede-eigenaar solimas groep en ecofont

Wie is Maarten van Montfoort?

Maarten is eind jaren negentig afgestudeerd aan de Haarlem Business School. Direct na zijn afstuderen belandt hij bij toeval in de ICT sector. Na diverse sales en marketing functies bij British Telecom (Syntegra) in Nederland en Engeland besluit hij in 2004 om ondernemer te worden. In 2004 richt hij – samen met drie oud-collega’s – Agile Software op, een reseller van softwarelicenties.

In minder dan 10 jaar tijd weet hij samen met zijn compagnons de onderneming uit te bouwen tot 100 medewerkers en een jaaromzet van 100 miljoen euro. In die jaren nemen ze ook Software Asset Management specialist InfraControl over en verkrijgen ze – met wisselend succes – deelnemingen in complementaire ICT-bedrijven. Vanuit zijn rol als Algemeen Directeur houdt hij zich vooral bezig met de organisatie, strategie en financiën.

Ook na de succesvolle verkoop van Agile Software en InfraControl aan COMPAREX in maart 2013 blijft hij zeer nauw betrokken bij de mensen en organisatie. Als directielid neemt hij de verantwoordelijkheid voor de hele integratie, fusie en verhuizing. Na zijn earn-out in 2016 neemt hij een korte break om vervolgens als investeerder met diverse nieuwe projecten te starten. Tevens vervult hij voor COMPAREX enkele internationale interim rollen. Momenteel is hij actief in de ICT met Ecofont en Solimas.

 

Waarom is groei belangrijk volgens jou?

“Stilstaan is achteruitgang. Alleen met voldoende ambitie en drive kun je de concurrentie voorblijven, nieuwe markten aanboren en uitdagingen aangaan.”

 

Wat is jouw gouden tip voor collega ondernemers?

“Live the plan, stick to the plan! Laat je niet afleiden door randzaken maar richt je uitsluitend op datgene wat belangrijk is voor jouw bedrijf én wat je leuk vindt. Hierdoor bereik je veel sneller je uiteindelijke doel.”

 

Waar wil je collega ondernemers voor behoeden?

“Ik ben van mening dat het heel belangrijk is dat je je als ondernemer goed verdiept in de financiële positie van je bedrijf. Om te groeien, heb je geld nodig. Zorg dat je hier het maximale uit haalt. Als je de administratie niet leuk vindt of niet begrijpt, zorg dan dat je een goed iemand aanneemt die dit voor je kan doen. Ik heb teveel ondernemers kopje onder zien gaan omdat ze te weinig aandacht hiervoor hadden.”

Waar ben je naar op zoek?