David SluisMede-eigenaar

Wie is David Sluis?

David is sinds 2015 mede-eigenaar van GoFastForward. Hij kwam in aanraking met het programma als deelnemer van de eerste groep groeiondernemers in 2011. David en Rutger kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij Boer & Croon, waar David net als Rutger werkte als consultant voor uiteenlopende bedrijven. Naast zijn deelname in GoFastForward is David eigenaar van Blux Box. In 2008 richtte hij WAAT.nl op, een site met daily deals. Dat bedrijf verkocht hij in 2014.

Waarom is groei belangrijk volgens jou?

“Groei zorgt voor dynamiek en energie. Door groei wordt ondernemen niet alleen rendabel, maar is het ook nog eens erg leuk. Groei is daarnaast nodig om goede mensen blijvend aan je te verbinden en om zelf te kunnen blijven ontwikkelen. Door als bedrijf en ondernemer te blijven groeien is het makkelijker om goede prestaties te blijven leveren. Je benut het potentieel. En daar wordt iedereen beter van: klanten, medewerkers en jij als ondernemer natuurlijk ook.”

Wat is jouw gouden tip voor collega ondernemers?

“Zorg dat je in contact blijft staan met de markt waarin je actief bent. Met klanten, potentiële klanten, bedrijven die actief zijn in dezelfde branche en zeker ook met concurrenten. Door goed contact te houden met mijn concurrenten, heb ik mijn bedrijf zelfs aan één van hen kunnen verkopen.”

Waar wil je collega ondernemers voor behoeden?

“In goede tijden kan het lijken alsof alles altijd goed gaat. Dat is natuurlijk niet waar. Wil je de goede flow vasthouden? Dan moet je scherp blijven, hard werken en weten wat het volgende doel is. Zorg voor goede dashboards, zodat je weet of je op schema ligt en in control bent. En zodat je precies weet hoe je er financieel voor staat.”

Waar ben je naar op zoek?

Foto Marnix Geus