GOFASTFORWARD GROEITHEMA’S

 

Rockefeller Habits

WAT ZIJN DE ROCKEFELLER HABITS?

De Rockefeller Habits vormen de rode draad in de groei van tienduizenden groei-bedrijven wereldwijd. Ze helpen jou om de lange termijn strategie en ambitie van jouw bedrijf te verbinden met doelstellingen voor dit kwartaal. Ze geven je houvast om de toenemende complexiteit die samenhangt met de groei van jouw bedrijf te managen. De Rockefeller Habits bestaan uit 10 verschillende elementen, die zijn vervolgens weer op te delen in vier categorieën.

 

Wil jij de Rockefeller Habits en vele andere bewezen tools voor groeiondernemers binnen jouw bedrijf implementeren? Bekijk dan ons groeiprogramma of kom kennismaken tijdens een Test Drive Scaling Up!

Decisions
Met de juiste mensen de juiste dingen op de juiste manier doen. Hierdoor blijf je genoeg geld genereren om je groei te financieren, steeds weer opnieuw.

1. People: Zou je jouw gehele team vol enthousiasme opnieuw aannemen? Hoe zit dat eigenlijk met je klanten, aandeelhouders en andere stakeholders?

 

2. Strategy: Doe je de juiste dingen als persoon, ondernemer en bedrijf?

 

3. Execution: Doe je de dingen op de juiste manier?

 

4. Cash: Heb je voldoende geld om de groei van je bedrijf (continu) te financieren?

Disciplines
Er zijn drie fundamentele disciplines bepalend om je ambities te realiseren.

5. Focus/ Priorities: Wat zijn voor jouw onderneming de belangrijkste voor dit kwartaal en voor het komende jaar? En wat zijn voor jou als ondernemer de belangrijkste prioriteiten voor deze week en zelfs voor vandaag om áán jouw bedrijf te werken?

 

6. Data/ KPI’s: Welke data (KPI’s – Key Performance Indicators) helpen jou om de koers en de groei van jouw bedrijf aan te sturen?

 

7. Meeting Rhythm: Hoe zorg je voor een vaste overlegstructuur die ervoor zorgt dat informatie soepeler door de organisatie gaat, besluiten sneller genomen worden en men meer van elkaar leert.

Demands

Deze twee krachten moet je balanceren om hard en zacht, kort en lang met elkaar te verbinden.

8. Reputation / 9. Productivity: Hoe (be)houd je evenwicht tussen de reputatie en de productiviteit van jouw bedrijf?

Driver
De cultuur die ervoor zorgt dat het bedrijf iedere dag slimmer wordt.

10. Coaching/ Learning/ Technology: Ambitieus ondernemen is topsport. Wie is jouw coach? Hoe creëer je een cultuur waarin leren en verantwoordelijkheden centraal staan?

Klik voor de Rockefeller Habits!
rh9
rh4
rh9
rh5

Waar ben je naar op zoek?